
Frokost og middag - søndag
7. marts 2011
MIDDAG
VINTERGULLASCH
(middag til 2 voksne og 2 børn)
500-600 g kalvekød i terninger, gerne af bov, klump
eller skank (uden ben)
olie til stegning
250 g persillerødder
4 gulerødder
3-4 stilke bladselleri,
eller hvad du har tilbage
2 løg i både
3 fed hvidløg i skiver
mere olie til stegning
2-3 tsk. paprika
4 dl hvidvin
2 dåser hakkede tomater
1 lille bundt rosmarin
2 laurbærblade
½-1 liter vand
salt og peber
sukker
TILBEHØR:
1 kg kogte små kartofler
evt. lidt smør
evt. lidt persille
(hvis du har mere)
Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Skræl persillerødder og gulerødder, og skær begge dele i grove stykker. Skær bladsellerien i skiver, og kom persillerod, gulerod, bladselleri, løg og hvidløg i gryden med kødet. Lad det stege lidt, kom paprika ved, hæld vin på, og lad vinen koge op. Tilsæt tomater, et lille bundt rosmarin, laurbærblade og ca. ½ liter vand. Lad retten simre under låg i 1-1½ time, eller til kødet er mørt. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Tilberedningstiden afhænger af, hvilket kødstykke du har valgt.
Smag gullaschen til med salt, peber og evt. en smule sukker.
Fisk laurbærblade og rosmarin op, og servér den varme gullasch med kogte kartofler, måske lidt smør og et drys persille..

FROKOST
SANDWICH MED HELLEFISK OG KÅL
(frokost til 2 voksne og to børn - praktisk til søndagstur)
8 skiver groft brød/rugbrød
200 g røget hellefisk
½ bundt dild, plukket
resten af kålsalaten fra lørdag
salt og peber
ENDVIDERE:
1 agurk i stave
4 gulerødder i stave
resten af cæsardressingen
fra fredag
Fyld brødet med hellefisk, dild og kål, og krydr med salt og peber. Pak sandwichene ind, eller servér dem straks.
Servér sandwichene med grøntsagsstænger og cæsardip.
TIP TIL MORGENMAD
HAVREGRØD MED BLÅBÆR OG AHORNSIRUP OG/ELLER GROVBOLLER MED OST
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER





