Forretter

Krydret rødbede-suppe

af Susanne Palmqvist 12. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Rødbedesuppen har en flot farve og en forrygende god smag. De nemme, sprøde sesamsnitter kan du bruge til alle slags supper og salater

(4 personer)ca. 500 g friske rødbeder1 finthakket løg2 fed hvidløg, finthakket1 revet kartoffel (højst 100 g)1 æble i terninger2 spsk. olie2 tsk. karry1 laurbærblad1 l grøntsagsbouillon eller1 l frosset hønsekødssuppe1 spsk. citron- eller appelsinsaftsalt og peberTILBEHØR:cremefraiche 18 eller 38 %3 fintsnittede forårsløgSkræl, riv og snit alle grøntsagerne. Svits dem i olien sammen med karry, til de falder lidt sammen.Kom laurbær og bouillon ved, og bring det i kog. Lad det koge i ca. ½ time, eller til alt er mørt. Blend suppen i gryden med en blenderstav (eller i en blender lidt ad gangen). Bring det i kog igen, og smag til med citron/appelsinsaft, salt og peber. Servér suppen rygende varm med cremefraiche og drys af fintsnittede forårsløg samt evt. de sprøde brød.SPRØDE SESAMSNITTER(12-15 stk.)1 rulle butterdej (f.eks. Wewalka)1 æggeblomme2 spsk. cremefraiche3 spsk. sesamfrø eller "jomfru i det grønne".Rul butterdejen ud på bordet, og skær den i brede snitter. Læg dem på en plade med bagepapir. Rør æggeblomme og cremefraiche sammen, og pensl det på dejen (kun på toppen, ikke på siderne, så hæver de dårligt). Drys med sesamfrø. Bag dem på næstnederste rille i en 220° varm ovn i 10-14 minutter, til de er gyldne og hævede. Afkøl dem på en rist.

RELEVANTE LINKS