Forretter

Kartoffel-pandekager med røget laks

af Sophie Dahl fra kogebogen "Sophie Dahls køkken året rundt" 14. marts 2012
Vi har plukket lidt i Sophie Dahls nyeste kogebog "Sophie Dahls køkken året rundt" Her får du opskriften på kartoffelpandekager med røget laks og salat med agurk og dild

(til 8 pandekager)AGURKESALAT:½ agurk, skrællet og skåret i tynde skiver1 spsk. kærnemælk1 spsk. let olivenolie1 tsk. hvidvinseddike1 skvæt citronsaftsalt og peber1 lille håndfuld friskhakket dild

KARTOFFELPANDEKAGER:125 g mosede kartofler50 g speltmel¼ tsk. natronsalt og peber100 ml kærnemælk1 kartoffel (cirka 100 g),skrællet1 lille håndfuld hakket persille1 klat smør200 g røget laks3 spsk. cremefraiche

Lav agurkesalaten ved at lægge agurkeskiverne på et fad og blande kærnemælk med olivenolie, hvidvinseddike, citron og salt og peber sammen til en dressing. Hæld dressingen over agurkeskiverne, og pynt med dild - men husk at gemme lidt dild til laksen.Tag en røreskål, og bland de mosede kartofler, mel, natron og salt, og pisk det sammen med kærnemælken. Riv kartoflen, pres eventuel væske ud, og kom den i skålen sammen med persille, salt og peber.Opvarm en grillpande, og smelt en klat smør. Øs kartoffelpandekagedejen på panden i små portioner - de skal være på størrelse medamerikanske pandekager.Steg pandekagerne i 3-5 minutter, indtil de er blanke og brune. Vend dem, og giv dem et par minutter på den anden side også. Læg pandekagerne på en tallerken, lav en krølle af laks oven på hver enkelt, pynt med en klat cremefraiche og dild, og servér med agurkesalat som tilbehør.

Grillede grøntsager med ricottacreme