egg benedict
Forretter

Egg Benedict med bacon og kål

af Timm Vladimir 23. februar 2018
Foto: Columbus Leth
Er du en af de morgenfriske kan du kaste dig ud i en skøn omgang egg Benedict med bacon og kål. Og pocheringens kunst er faktisk ikke særlig svær, hvis bare du bruger helt friske æg. Få opskriften på egg Benedict med bacon og kål

Egg Benedict med bacon og kål

Tid: 30 minutter Antal: 4 stk.   DET SKAL DU BRUGE 2 engelske muffins 8 skiver bacon frisk dild  
  BLANCHERET ROSENKÅL 20 rosenkål skal af 1 usprøjtet citron olivenolie salt og friskkværnet peber   POCHEREDE ÆG 3 spsk. eddike 4 æg  
  HOLLANDAISESAUCE 2 æggeblommer 1 spsk. citronsaft 200 g smør salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til egg Benedict er disse lækre pocherede æg med rygeostecreme  og stenbiderrogn  

Opskrift - sådan laver du egg Benedict med bacon og kål

  1. BLANCHERET ROSENKÅL: Pluk bladene af rosenkålene, og blanchér dem i kogende vand i en gryde i 1 minut. Læg dem herefter i isvand. Lad dem dryppe af, og vend dem med en smule fintrevet citronskal, olivenolie og salt og peber.   2. POCHEREDE ÆG: Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet ikke længere koger. Skab en hvirvel i vandet ved at røre kraftigt i vandet med en ske. Slå 1 æg ud i en lille skål, og hæld det straks i det ”hvirvlende” vand. Saml hviden rundt om ægget med en ske. Pochér ægget i 4-5 minutter, og gentag processen med resten af æggene.   3. HOLLANDAISESAUCE: Pisk æggeblommer sammen med citronsaft i en stor skål over vandbad, til blommerne er luftige og hvide. Smelt og klar smørret (sigt bundfaldet fra), og hæld det smeltede smør i æggeblommerne, lidt ad gangen, under piskning. Fortsæt, til saucen har den ønskede konsistens. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere citronsaft.   4. Flæk de 2 muffins, og rist dem i ovnen. Steg bacon sprødt på en tør pande. Hak dild. Anret de lune muffins med bacon, rosenkål og pocheret æg. Hæld hollandaise over, og top med dild.    TIP: Du kan finde engelske muffins på brødhylden i supermarkedet, f.eks. ”English muffins” af mærket Jalm&B.