Fondant med chokolade
Foto: Betina Hastoft
Køb altid god chokolade, når du skal bage fondantkager - det er nemlig afgørende for, hvordan de færdige kager smager. Fordi kagerne skal stå i køleskabet, inden du bager dem, er de perfekt som dessert til et selskab. Så skal du blot bage dem lige inden servering - og høste selskabets beundring for dine dessertevner. Opskrifter rækker til fire kager og selve forberedelsen tager kun et kvarter.
Det skal du bruge:
100 g mørk chokolade 60-70 %
80 g sukker
100 g smør
40 g mel
6 pasteuriserede æggeblommer
1½ pasturiseret æggehvide
4 faste muffinforme
Lidt neutral olie
Pynt
1 dl nødder
1 spsk. smør
1 spsk. rørsukker
Evt. is eller flødeskum
En anden nem dessert: Cheesecake med chokolade
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over et vandbad. Tilsæt sukker og smør og rør, til du har en blank masse. Hæld chokoladeblandingen i en skål og sigt melet i. Tilsæt æggeblommer og æggehvide og rør dejen forsigtigt sammen med en dejskraber.
Smør muffinformene med neutral olie og fordel chokoladeblandingen i formene – de skal kun være ¾-fyldt.
Sæt dem i køleskabet i et par timer, til de er kolde og skal bages.
Lav nu de karamelliserede nødder til pynt: Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande med smør og sukker. Vend dem undervejs, til de karamelliserer let. Læg nødderne på bagepapir og skil dem ad med en ske. Lad dem køle af, så de bliver sprøde.
Tænd ovnen på 200°. Bag chokoladeformene i 10-14 min., afhængig af om du bruger forme af metal eller silikone. Kagerne skal have sat sig i kanten, men stadig være halvflydende indeni. Lad kagerne stå på køkkenbordet i 1-2 minutter og vip dem forsigtig ud af formen. Anret evt. med karamelliserede nødder og rigeligt med is eller flødeskum.
Kan du ikke få nok chokolade - tjek disse 25 opskrifter:
25 opskrifter med chokolade