fisk i bananblade
Mad

Fisk i bananblade med grøn kartoffelsalat

14. juni 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: Skjalm P., tlf. 33 11 82 00
En lækker, alternativ og sund opskrift til grillen med hvid fisk og bananblade - de kan købes hos etniske købmænd, de ser festlige ud og holder godt på fiskens saft og eventuelt fyld.

Tid: Ca. 40 min.

Fisk i bananblade med grøn kartoffelsalat

Ingredienser

4 stk. bananblade
4 foreller
2 lime
1 stor spsk blødt smør
Salt, peber
1-2 fed hvidløg
2 tsk gul thaikarry
(f.eks. på glas fra Blue Dragon)
Lidt limesaft

Du kan bruge portionsforeller, ørreder, torskehaler eller anden hvid fisk.

Bananblade kan købes hos etniske købmænd, de ser festlige ud og holder godt på fiskens saft og evt. fyld, men kan erstattes af olie.

Kartoffelsalat

4 portioner kartofler
1 håndfuld grønne bønner
2 dl olie-eddikedressing
Krydderurter, f.eks. lidt persille,
purløg, dild og basilikum
1 håndfuld ribs eller solbær

Får du også for lidt fisk i hverdagen? Klik ind på SØNDAG og lad dig inspirere til de lækreste fiskeretter

Sådan laver du fisk i bananblade med kartoffelsalat

Kog kartoflerne og tilsæt bønnerne de sidste 3-4 min.

Skær hovederne af forellerne og lav et par dybe snit i hver side.

Rør smørret med salt, peber, presset hvidløg, gul karry og limesaft. Kom smørret ind i snittet på fiskene og pak dem i bananblade.

Grill fiskepakkerne møre ved mellemvarme i ca. 8 min. på hver side.

Blend dressingen med krydderurter og vend ituskårne kartofler og bønner i.

Hæld op i en skål og pynt med bær.

Vidste du, at krydderierne er gode for dig?

Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op

Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!

Læs også