
Fisk i bananblade med grøn kartoffelsalat
14. juni 2011Tid: Ca. 40 min.
Fisk i bananblade med grøn kartoffelsalat
Ingredienser
4 stk. bananblade
4 foreller
2 lime
1 stor spsk blødt smør
Salt, peber
1-2 fed hvidløg
2 tsk gul thaikarry
(f.eks. på glas fra Blue Dragon)
Lidt limesaft
Du kan bruge portionsforeller, ørreder, torskehaler eller anden hvid fisk.
Bananblade kan købes hos etniske købmænd, de ser festlige ud og holder godt på fiskens saft og evt. fyld, men kan erstattes af olie.
Kartoffelsalat
4 portioner kartofler
1 håndfuld grønne bønner
2 dl olie-eddikedressing
Krydderurter, f.eks. lidt persille,
purløg, dild og basilikum
1 håndfuld ribs eller solbær
Sådan laver du fisk i bananblade med kartoffelsalat
Kog kartoflerne og tilsæt bønnerne de sidste 3-4 min.
Skær hovederne af forellerne og lav et par dybe snit i hver side.
Rør smørret med salt, peber, presset hvidløg, gul karry og limesaft. Kom smørret ind i snittet på fiskene og pak dem i bananblade.
Grill fiskepakkerne møre ved mellemvarme i ca. 8 min. på hver side.
Blend dressingen med krydderurter og vend ituskårne kartofler og bønner i.
Hæld op i en skål og pynt med bær.
Vidste du, at krydderierne er gode for dig?
Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op
Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!
KALVERIBBEN, POUSSIN, ANDEBRYST OG LAM
KrydredekalveribbenPoussin med skøn
mango-papajasalatGrillet andebryst
med nem picklesLammeburgere
MØRBRAD- OG OKSESPYD
Mørbradspydmed nudlerOksespyd med
blød peanutsauce
HVID FISK, TIGERREJER, BLÆKSPRUTTE OG TUN
Fisk i bananblade
med grøn kartoffelsalatGrillspyd med
tigerrejer og ananasBlæksprutte-
og tunspyd
LÆKRE DESSERTER
Grillede bananermed mangosauceIsdessert med grillet ananas
og citrongræssauce