Mad

Fishfingers med cocktailsauce

16. august 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er fishfingers med cocktailsauce. Få opskriften her

Tanken om de fishfingers i papæske, som blev hevet op af fryseren i 80'erne, gør mig ikke sulten og glad. Men de her skønne, sprøde fishfingers med dejlig cocktailsauce er liiiiige mig - mums!

3-4 søde kartoflerolie til stegning3 fed hvidløg i tynde skiversaft af ½ citronsalt1 håndfuld basilikum

SAUCE:1 dl ketchup (f.eks. Heinz)1-2 spsk. fintrevet peberrod (eller efter smag)1-2 spsk. citronsaftsalt

FISK:350 g sej (lys eller mørk)saltmel1-2 piskede ægrasp, gerne pankorasp

TILBEHØR:salat

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Rist dem i lidt olie på en varm pande i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Tilsæt hvidløg ca. halvvejs. Smag til med citron og salt, og vend basilikum i lige inden servering.Rør ketchup, peberrod og citron sammen, og smag til med salt.Skær fisken i grove, aflange stykker. Krydr med salt, og vend dem i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande.Servér straks fisk med cocktailsauce, søde kartofler og salat.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER