Desserter

Yoghurt med bærkompot og honning

15. september 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Yoghurt er skønt, både som morgenmad eller mellemmåltid. Her får du opskriften med frisk bærkomport og sød honning

Yoghurt med bærkompot og honning til 4 personer

INGREDIENSER

6 dl yoghurt naturel (evt. hjemmelavet yoghurt, se opskriften her)  

BÆRKOMPOT

500 g blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær 1 vaniljestang 1 dl vand 1 tsk. friskrevet ingefær 250 g sukker flydende honning  

Opskrift - sådan laver du yoghurt med bærkompot og honning

  1. Bærkompot: Rens bærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestangen. Varm bærrene op i en gryde sammen med vand, ingefær og vaniljestang. Lad det småkoge i 5 minutter. Hæld sukkeret i, og rør, til det er opløst.   2. Tag gryden fra varmen, og lad kompotten trække i 15 minutter. Tag bærrene op med en hulske, og læg dem i et rent sylteglas. Hæld lagen over. Afkøl.   3. Servering: Hæld yoghurt i 4 glas, og hæld bærkompot over. Dryp med honning.

PRØV OGSÅ: Kold yoghurt-mousse med  ribs