Sorbet med solbær og toppet med vilde bær
Desserter

Vilde skovbær med sorbet

4. oktober 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn dessert med sorbet og bær. Bærrene er også gode til f.eks. en smoothie med yoghurt og banan – så lav bare rigeligt.

Skøn dessert med is og bær. Bærrene er også gode til f.eks. en smoothie med yoghurt og banan - så lav bare rigeligt.

Vilde skovbær med sorbet (Tid: 20 min.)

Ingredienser Fremgangsmåde ½ vaniljestang
300 g skovbær, fra frost
1 dl blåbærsirup, evt. fra Urtekram
100 g friske bær
evt. hindbær og brombær
4 ribsranker
2 spsk sukker
Solbærsorbet

Start gerne aftenen forinden, du skal servere desserten, og lad bærrene stå i køleskabet:

Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud med en kniv.

Hæld de frosne bær op i en skål.

Tilsæt blåbærsirup, vaniljekorn og -bælg og lad det tø op evt. til næste dag.

Skyl de friske bær og vend ribsene i sukker.

Anret bærblandingen i glas med en kugle sorbet i og pynt med de friske bær.

TIP

Økologisk blåbærsirup fra Urtekram fås bl.a. i Irma i flaske med 250 ml til 49,95. Alternativt bruger du almindelig ahornsirup.

Vild med sorbet? Rabarbersorbet med jordbærsalat

Læs også