
Desserter
Vilde skovbær med sorbet
4. oktober 2011af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn dessert med sorbet og bær. Bærrene er også gode til f.eks. en smoothie med yoghurt og banan – så lav bare rigeligt.
Skøn dessert med is og bær. Bærrene er også gode til f.eks. en smoothie med yoghurt og banan - så lav bare rigeligt.
Vilde skovbær med sorbet (Tid: 20 min.)
Ingredienser Fremgangsmåde ½ vaniljestang300 g skovbær, fra frost
1 dl blåbærsirup, evt. fra Urtekram
100 g friske bær
evt. hindbær og brombær
4 ribsranker
2 spsk sukker
Solbærsorbet
Start gerne aftenen forinden, du skal servere desserten, og lad bærrene stå i køleskabet:
Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud med en kniv.
Hæld de frosne bær op i en skål.
Tilsæt blåbærsirup, vaniljekorn og -bælg og lad det tø op evt. til næste dag.
Skyl de friske bær og vend ribsene i sukker.
Anret bærblandingen i glas med en kugle sorbet i og pynt med de friske bær.
TIP
Økologisk blåbærsirup fra Urtekram fås bl.a. i Irma i flaske med 250 ml til 49,95. Alternativt bruger du almindelig ahornsirup.