vaniljeparfait
Desserter

Vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

Parfait er lækker flødeis, som du kan lave uden ismaskine. Her får den selskab af sommerens sødeste marcipanbund og hyldeblomstmarinerede bær. Her får du opskriften på vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

Vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær til 8 personer

Tid: 40 minutter. Frysetid: I alt mindst 5 timer, gerne natten over
 
DET SKAL DU BRUGE
½ l piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g flormelis
korn af 1 vaniljestang
1 fryseegnet 1½-liters-form
 
MARCIPANBUND
160 g marcipan
150 g sukker
2 æggehvider
150 g flormelis
50 g hasselnøddeflager
 
MARINEREDE BÆR
250 g jordbær
125 g hindbær
125 g blåbær
2½ dl ufortyndet
hyldeblomstsaft
½ dl vand
½ dl sukker
½ vaniljestang
 
PYNT
evt. stedmoderblomster
 
PRØV OGSÅ: Vaniljeparfait med citron, marengs og karamelsauce
 

Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

 
1. Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn. Beklæd formen med husholdningsfilm. Vend flødeskummet i æggemassen, lidt ad gangen, til du har en ensartet, luftig masse. Fordel iscremen i formen, og dæk med husholdningsfilm.
Stil formen i fryseren i mindst 3 timer.
 
2. MARCIPANBUND: Tænd ovnen på 180°. Rør marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt 1 æggehvide, lidt ad gangen, mens du rører. Pisk den anden æggehvide med flormelis til en tyk og sej marengsmasse, og vend den forsigtigt i marcipanmassen. Fordel blandingen i et 1 cm tykt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med nøddeflager. Bag bunden i ovnen i 8-10 minutter, til den er flot gylden. Afkøl på en rist. Skær den bagte mandelbund til, så den passer til formen med parfait. Skær resten af bunden i trekantede stykker, der kan serveres som ekstra tilbehør.
 
3. Tag parfaiten ud af fryseren, og fjern det øverste lag husholdningsfilm. Læg marcipanbunden oven på parfaiten, og luk husholdningsfilmen til igen. Frys parfaiten videre i mindst 2 timer, gerne natten over.
 
4. MARINEREDE BÆR: Rens bærrene, og skær jordbærrene i mindre stykker. Kog hyldeblomstsaft og vand sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er smeltet. Afkøl lagen helt, før du vender alle bærrene i.
 
5. SERVERING: Tag parfaiten ud af formen, og anret den på et fad. Fordel de marinerede sommerbær med lage over parfaiten, pynt evt. med stedmoderblomster, og servér.
 
PRØV OGSÅ: Æbletærte med marcipan
 
Læs mere om: