vaniljeparfait
Mad

Vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

29. juli 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Wichmann + Bendtsen Photography
Parfait er lækker flødeis, som du kan lave uden ismaskine. Her får den selskab af sommerens sødeste marcipanbund og hyldeblomstmarinerede bær. Her får du opskriften på vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

Vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær til 8 personer

Tid: 40 minutter. Frysetid: I alt mindst 5 timer, gerne natten over

DET SKAL DU BRUGE

½ l piskefløde

4 pasteuriserede æggeblommer

60 g flormelis

korn af 1 vaniljestang

1 fryseegnet 1½-liters-form

MARCIPANBUND

160 g marcipan

150 g sukker

2 æggehvider

150 g flormelis

50 g hasselnøddeflager

MARINEREDE BÆR

250 g jordbær

125 g hindbær

125 g blåbær

2½ dl ufortyndet

hyldeblomstsaft

½ dl vand

½ dl sukker

½ vaniljestang

PYNT

evt. stedmoderblomster

PRØV OGSÅ: Vaniljeparfait med citron, marengs og karamelsauce

Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med marcipanbund og marinerede bær

1. Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn. Beklæd formen med husholdningsfilm. Vend flødeskummet i æggemassen, lidt ad gangen, til du har en ensartet, luftig masse. Fordel iscremen i formen, og dæk med husholdningsfilm.

Stil formen i fryseren i mindst 3 timer.

2. MARCIPANBUND: Tænd ovnen på 180°. Rør marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt 1 æggehvide, lidt ad gangen, mens du rører. Pisk den anden æggehvide med flormelis til en tyk og sej marengsmasse, og vend den forsigtigt i marcipanmassen. Fordel blandingen i et 1 cm tykt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med nøddeflager. Bag bunden i ovnen i 8-10 minutter, til den er flot gylden. Afkøl på en rist. Skær den bagte mandelbund til, så den passer til formen med parfait. Skær resten af bunden i trekantede stykker, der kan serveres som ekstra tilbehør.

3. Tag parfaiten ud af fryseren, og fjern det øverste lag husholdningsfilm. Læg marcipanbunden oven på parfaiten, og luk husholdningsfilmen til igen. Frys parfaiten videre i mindst 2 timer, gerne natten over.

4. MARINEREDE BÆR: Rens bærrene, og skær jordbærrene i mindre stykker. Kog hyldeblomstsaft og vand sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er smeltet. Afkøl lagen helt, før du vender alle bærrene i.

5. SERVERING: Tag parfaiten ud af formen, og anret den på et fad. Fordel de marinerede sommerbær med lage over parfaiten, pynt evt. med stedmoderblomster, og servér.

Læs også