tiramisu
Desserter

Tiramisu med mandelbund

11. maj 2017
af Emma Martiny, Fra kogebogen "Fabelagtige fristelser", FADL’s forlag)
Foto: Mathilde Vesterherup
De sædvanlige ladyfingers er her udskiftet med en mandelbund, men det endelige resultat smager næsten identisk med klassikeren – eller måske endnu bedre takket være det diskrete mandel-tvist. Her får du opskriften på tiramisu med mandelbund

Tiramisu med mandelbund

  Tid: 45 minutter. Bagetid: 15 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer Antal: 8-12 stykker   DET SKAL DU BRUGE 100 g mandelmel 1 tsk. bagepulver 4 æg 2 spsk. ahornsirup  
  MASCARPONECREME 3 æg ½ dl ahornsirup 250 g mascarpone   KAFFE-LIKØR-BLANDING 1 shot espresso  2 spsk. kaffelikør  1 tsk. vaniljeekstrakt   DRYS kakaopulver   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær  

Opskrift - sådan laver du tiramisu med mandelbund

  1. Tænd ovnen på 150°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland mandelmel og bagepulver i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og ahornsirup i melblandingen, så du får en tyk dej. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og kom først et par skefulde af de piskede hvider over i mandeldejen. Rør rundt, så dejen bliver mere luftig og flydende. Vend herefter forsigtigt resten af de piskede æggehvider i mandeldejen, og fold det sammen med en dejskraber, indtil alle klumper forsvinder, og du har en luftig dej. Fordel dejen på bagepladen i et rektangel, så laget er cirka 1 cm tykt. Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil overfladen er gylden, og lad derefter mandellaget køle af på en bagerist med toppen nedad. Vent med at hive bagepapiret af, til bunden er kølet af, så den ikke går i stykker.   2. MASCARPONECREME: Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk æggeblommer og ahornsirup sammen i en anden skål, indtil du får en næsten hvid æggesnaps. Der skal piskes ret længe. Rør mascarponen i blandingen, og vend til sidst de piskede hvider i, så du får en jævn, luftig creme.   3. KAFFE-LIKØR-BLANDING: Rør kaffe, likør og vaniljeekstrakt sammen.   4. SERVERING: Del mandellaget i 2. Placér et lag på et serveringsfad, og pensl med halvdelen af kaffe-likør-blandingen. Fordel en tredjedel af mascarponecremen over, og drys med kakao gennem en si. Placér den næste bund oven på, og gentag processen, så du slutter af med et godt lag kakaopulver. Sæt din tiramisu i køleskabet indtil servering. Den har godt af at trække et par timer eller til dagen efter.    TIP: I stedet for espresso-shot kan du røre 2 tsk. instant-espressopulver ud i 3 spsk. kogende vand.   Opskriften er fra madskribent Emma Martinys kogebog ”Fabelagtige fristelser” (FADLs forlag). Bogen indeholder 100 desserter og andre søde sager med fokus på sundhed, så der er skruet ned for sukkeret og op for smagen og de naturlige råvarer.