Svenske pepparkakor

15. december 2009
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne sprøde småkage kommer fra vore svenske naboer.

1 dl lys sirup
200 g sukker
1 dl vand
125 g smør
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt nellike
½ tsk kværnet sort peber
Ca. 450 g mel
1 tsk natron

Kog sirup, sukker og vand op.

Rør smør og krydderier sammen i en skål og hæld den varme blanding over.

Lad det køle af til stuetemperatur og bland mel og natron i.

Sæt den bløde dej i køleskabet i 2 dage.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og udstik kager.

Bag dem ved 200-225 grader i ca. 5 min.

Dejen egner sig vældig godt til at bygge kagehus af, men så skal den rulles lidt tykkere ud end til småkager.