Stikkelsbærkompot med skyr til 4 personer
Tid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE
500 g stikkelsbær
200 g sukker
2 dl vand
SKYRCREME
1 vaniljestang
300 g skyr
1 spsk. flormelis
TIL SERVERING
4 makroner
PRØV OGSÅ: Vild med stikkelsbærkompot og stikkelsbær i det hele taget? Så prøv en skøn Charlottekage med stikkelsbærfromage og ribsgele
Opskrift - sådan laver du stikkelsbærkompot med skyr
1. SKYRCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til kompotten. Rør skyr og vaniljekorn sammen. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt. Stil skålen i køleskabet.
2. Bland stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og tilsæt den tomme vaniljebælg. Bring blandingen i kog, og lad den koge, til bærrene er møre. Fjern vaniljebælgen, og lad kompotten køle af.
3. SERVERING: Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot og skyr. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten lige inden servering.
PRØV OGSÅ: Rabarberis med kompot af vinrabarber