stikkelsbærkompot
Desserter

Stikkelsbærkompot med skyr

af Inge Skovdal 22. august 2016
En hverdagsdessert, der tager kegler. Nyd den også som en luksusmorgenmad eller som et sødt mellemmåltid. Her får du opskriften på stikkelsbærkompot med skyr

Stikkelsbærkompot med skyr til 4 personer

  Tid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g stikkelsbær 200 g sukker 2 dl vand   SKYRCREME 1 vaniljestang 300 g skyr 1 spsk. flormelis   TIL SERVERING 4 makroner   PRØV OGSÅ: Vild med stikkelsbærkompot og stikkelsbær i det hele taget? Så prøv en skøn Charlottekage med stikkelsbærfromage og ribsgele  

Opskrift - sådan laver du stikkelsbærkompot med skyr

  1. SKYRCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til kompotten. Rør skyr og vaniljekorn sammen. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt. Stil skålen i køleskabet.   2. Bland stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og tilsæt den tomme vaniljebælg. Bring blandingen i kog, og lad den koge, til bærrene er møre. Fjern vaniljebælgen, og lad kompotten køle af.   3. SERVERING: Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot og skyr. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Rabarberis med kompot af vinrabarber