Desserter

Skumfiduser med pebermynte

af Julie Hey 5. december 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: De er friske, små og er en perfekt og opfindsom værtindegave

Skumfiduser med pebermynte (tid: 45 min.)

Ingredienser7 blade husblas40 g glukosesirup180 g sukker3 æggehvider20 g flormelis1 tsk pebermynteessens, fås bl.a. i Matas1 tsk frugtfarve, grøn1½ dl flormelis1½ dl kartoffelmel

LÆS MERE: Mere inspiration til spiselige gaver? SØNDAG har samlet 6 lækre, smukke og opfindsomme spiselige gaver, som du kan give til værtinden i juletiden, se dem her

FremgangsmådeLæg husblasbladene i koldt vand i 5 min.

Kom glukosesirup, sukker og ½ dl vand i en gryde og kog op.

Dryp vandet af husblassen og smelt den i den varme glukoseblanding.

Pisk æggehviderne helt stive med 20 g flormelis, pebermynteessens og frugtfarve. Hæld den kogende glukosemasse i den lysegrønne æggehvideblanding lidt ad gangen under kontant piskning. Pisk konstant i ca. 15-20 min., til massen af-køles og bliver fast i konsistensen.

Bland 1½ dl flormelis med kartoffelmel og drys det i et stort firkantet fad eller en bradepande. Kom den faste afkølede masse i en sprøjtepose og sprøjt lange tykke stænger. Lad dem afkøle helt.

Klip stængerne i mindre stykker og vend hver skumfidus i flormelisblandingen.

LÆS MERE: Skal du have inspiration til julekonfekt? SØNDAG har samlet årets bedste konfekt, se alle opskrifterne her