Rabarbertrifli
Desserter

Rabarbertrifli

af Louisa Lorang 20. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften på rabarbertrifli er en del af en komplet gæstemiddag med smag af sommer. Her får du opskriften på desserten, som er en rabarbertrifli.

Intet smager mere af forår end rabarber. Her får du en skøn opskrift på rabarbertrifli, som er en perfekt sød forårsdessert.

Du kan lave trifli med mange forskellige slags frugter, men rabarbertrifli må være favoritten. Alene smagen af den syrligt søde rabarberkompot i rabarbertrifli er fortryllende, men man skal heller ikke undervurdere at rabarbertrifli med sin lyserøde farve er en utroligt flot dessert.

Rabarbertrifli til 4 pers.

Ingredienser

600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede)300 g rørsukker½ stang vanilje2 tsk. stødt kardemomme300 g mascarponeskal af 1 økologisk citron5-6 spsk. flormelis½ stang vanilje2 dl piskefløde50 g ristede mandler, hakkede50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket

Sådan laver du rabarbertrifli

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang og kardemomme i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Triflien kan sagtens laves dagen i forvejen.

Pisk mascarpone med citronskal, flormelis og kornene af ½ stang vanilje. Pisk fløden til let skum, og vend den i mascarponecremen.

Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med mascarponecreme, mandler og chokolade, og servér din rabarbertrifli straks.

Vinforslag: Chateau du Mayne, Sauterne, Frankrig

HER KAN DU FÅ INDKØBSLISTEN TIL HELE GÆSTEMENUEN MED RABARBERTRIFLI HER