Desserter

Portvinsost med butterdejs­kiks

13. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 30 min.Ca. 250 g roquefort3-4 spsk portvinPeber1½ plade optøet butterdejSammenpisket ægBlå birkes og sesamfrøGroft saltSalatbladeSkær

Tid: Ca. 30 min.Ca. 250 g roquefort3-4 spsk portvinPeber1½ plade optøet butterdejSammenpisket ægBlå birkes og sesamfrøGroft saltSalatbladeSkær butterdejen i stænger og pensl dem med æg. Dyp den ene ende i birkes og den anden i sesamfrø. Drys lidt salt på og bag dem ved 225 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde. Rør osten med portvin og smag til med peber. Stil den koldt indtil servering. Form osten til »æg« med en varm ske og servér dem over salatblade sammen med butterdejskiksene.