pavlova
Desserter

Pavlova med passionsfrugtcurd

7. oktober 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Knasende marengs pavlova med passionsfrugtcurd og fløjlsblød passionsfrugtcurd – så bliver det vist ikke meget bedre. Få opskriften her

Pavlova med passionsfrugtcurd til 4 personer

Tid: 25 minutter. Bagetid, marengs: 2 timer. Afkøling, curd: 30 minutter.

DET SKAL DU BRUGE TIL PAVLOVA 4 æggehvider 1 tsk. lys lagereddike 200 g flormelis   PASSIONSFRUGTCURD 4 passionsfrugter 4 æggeblommer 4 spsk. sukker 60 g blødt smør   TIL SERVERING 2½ dl piskefløde  

Opskrift - sådan laver du pavlova med passionsfrugtcurd

  1. Pavlova: Pisk æggehviderne næsten helt stive. Tilsæt eddike og flormelis, og pisk videre, til du får en sej marengsmasse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip hul i et af hjørnerne. Sprøjt marengsmassen ud på sukkerdrysset bagepapir i cirkler på 8-12 cm med en lille fordybning i midten. Bag marengsene i en 100° varm ovn i ca. 2 timer. De skal være helt tørre og knasende. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af.   2. Passionsfrugtcurd: Skrab alt frugtkødet ud af passionsfrugterne, og varm det i en gryde sammen med æggeblommer og sukker på allerlaveste blus under konstant omrøring i ca. 10 minutter, til massen er tyknet. Tilsæt smør, lidt ad gangen, til det er helt smeltet. Hæld curden i en skål, dæk med husholdningsfilm, og lad den blive helt kold i køleskabet.   3. Servering: Pisk fløden til blødt skum. Bland lidt flødeskum i den afkølede passionsfrugtcurd, og fordel blandingen på marengskagerne. Servér straks med resten af flødeskummet til.   Er du vild med pavlova og den søde marengs. Så prøv en skøn citrontærte med marengs - få opskriften her