Desserter

Panna cotta med syltede passionsfrugter

16. december 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Panna cotta er alletiders favoritdessert – spis den med frisk frugt og bær eller som her med syltet frugt.

 

Panna cotta (6 små portioner)

  Ingredienser til panna cotta ½ l piskefløde 60 g rørsukker 1 stang god vanilje (bælgen + halvdelen af kornene) 3 blade husblas   Syltede passionsfrugter til panna cotta 1 dl sukker den anden halvdel af vaniljekornene 4 passionsfrugter  

Sådan laver du panna cotta med syltede passionsfrugt:

  1. Bland fløde, sukker, halvdelen af vaniljekornene og hele vaniljebælgen i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 12 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter; vrid den let, og pisk den i den varme fløde.   2. Hæld cremen i skyllede portionsglas (så er den nemmere at få ud), og sæt den på køl i minimum 2 timer.     3. Kog sukker, vaniljekorn og kerner og saft fra passinsfrugterne i en lille gryde, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen. Afkøl, og hæld det over de kolde panna cotta’er.   TIP: Du kan tilberede selve cremen, 4-5 dage før du skal bruge den, og opbevare den i køleskabet.  

PRØV OGSÅ: Panna cotta med hvid chokolade