Desserter

Panna cotta med syltede passionsfrugter

Panna cotta er alletiders favoritdessert – spis den med frisk frugt og bær eller som her med syltet frugt.

 

Panna cotta (6 små portioner)

 
Ingredienser til panna cotta
½ l piskefløde
60 g rørsukker
1 stang god vanilje (bælgen + halvdelen af kornene)
3 blade husblas
 
Syltede passionsfrugter til panna cotta
1 dl sukker
den anden halvdel af vaniljekornene
4 passionsfrugter
 

Sådan laver du panna cotta med syltede passionsfrugt:

 
1. Bland fløde, sukker, halvdelen af vaniljekornene og hele vaniljebælgen i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 12 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter; vrid den let, og pisk den i den varme fløde.
 
2. Hæld cremen i skyllede portionsglas (så er den nemmere at få ud), og sæt den på køl i minimum 2 timer.  
 
3. Kog sukker, vaniljekorn og kerner og saft fra passinsfrugterne i en lille gryde, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen. Afkøl, og hæld det over de kolde panna cotta’er.
 
TIP: Du kan tilberede selve cremen, 4-5 dage før du skal bruge den, og opbevare den i køleskabet.
 

PRØV OGSÅ: Panna cotta med hvid chokolade