Desserter

Panna cotta med råsyltede blåbær

af Camilla Zarah Lawes 24. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Her er den kridhvide panna cotta pyntet med blåbær, men du kan også bruge jordbær, hindbær eller kirsebær

Panna cotta med råsyltede blåbær (6 små portioner)

INGREDIENSER ½ l piskefløde 60 g sukker 3 blade husblas   RÅSYLTEDE BLÅBÆR 125 g blåbær 100 g fint rørsukker  

Opskrift - sådan laver du panna cotta med råsyltede blåbær

  1. Bland fløde og sukker i en kasserolle, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge ved svag varme i 7 minutter. Tag gryden af varmen. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Knug den let fri for vand, og pisk den ud i den varme fløde. Hæld flødecremen i 6 små portionsglas, og sæt dem i køleskabet, til cremen er stivnet – mindst 2 timer, men gerne natten over.   2. Råsyltede blåbær: Bland blåbær og rørsukker sammen i en skål, og lad det trække, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt rundt i blandingen undervejs.   3. Fordel de råsyltede blåbær og lidt af lagen fra dem oven på de kolde, stivnede panna cotta’er, og servér.   PRØV OGSÅ: Panna cotta med hvid chokolade