pain au chocolat

Pain au chocolat

9. februar 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Forkæl familien med de små, franske lækkerier pain au chocolat, som er en slags minicroissanter. Her er de fyldt med marcipan, chokolade og appelsin.

Opskrift på pain au chocolat

(8 små stk.)
1 rulle butterdej, 275 g
25 g mørk chokolade
75 g marcipan
8 tsk. Nutella
skal af 1 usprøjtet appelsin
1 æg til pensling

DRYS;
hasselnøddeflager og flormelis

Sådan laver du pain au chocolat

Rul butterdejen ud, og del den på langs. Del hver halvdel i 4 stykker, så du har 8 i alt. Riv marcipanen, og hak chokoladen, og rør det med Nutella og appelsinskal. Fordel lidt af blandingen på den korte side af hvert stykke dej. Rul stykkerne sammen fra den korte side, og læg rullerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Bag dem gyldne, midt i en 190° varm ovn i 15-20 minutter. Sigt flormelis over, og servér dem lune.

Kokostrøfler med lys og mørk chokolade