Desserter

Pærer med karamelsauce

af Beagle Iuel-Brockdorff 22. oktober 2008
Tid: Ca. 50 min.6 store, modne pærer (ikke for bløde)CitronsaftCa. 1½ dl sukker2½ dl piskeflødeRevet muskatnødSkræl pærerne og skær dem igennem på

Tid: Ca. 50 min.6 store, modne pærer (ikke for bløde)CitronsaftCa. 1½ dl sukker2½ dl piskeflødeRevet muskatnødSkræl pærerne og skær dem igennem på langs. Fjern kernehuset og dryp pærerne med citronsaft. Smelt sukkeret på en stor pande. Når det er gyldent, kommes pærerne på: Hæld ca. 1 dl vand ved og lad pærerne simre i karamellen, til de er færdige, men ikke udkogte. Tag dem op med en hulske og kog karamellen ned, til den er tyk. Hæld den op i en skål og afkøl. Pisk fløden næsten stiv og vend den kolde karamel i. Fordel pærerne i dessertglas og hæld karamelfløden over. Drys med ganske lidt muskat og servér.