Desserter

Opskrift på granité sunrise

5. juli 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Sommer er lig med en masse is. Her får du opskriften på en du selv kan lave

Dessert: Granité Sunrise (6 glas)

Ingredienser til Granité Sunrise

FAKTA OM IS

SemifreddoItaliensk is - ordet betyder »halvkold«. Fryses ned - omrøring er unødvendig.

ParfaitDet franske svar på semifreddo. Parfait, der betyder perfekt, er den nemmeste is at lave, hvis man ikke har en ismaskine, for den skal ikke omrøres.

SorbetBogstaveligt talt sukkervand tilsat smag. Sukker og vand koges til sirup og blandes med smag. Køles helt ned, inden indfrysning i ismaskine eller under omrøring.

GranitèEn let sukkerlage tilsat smag fra frugt, spiritus, kryddeurter, vin eller saft. Fryses til konsistens a la tø-sne og serveres som læske på varme dage eller mundrenser mellem middagsretter.

½ liter appelsinjuice200 g sukker1 spsk appelsinpasta, kan undlades6 spsk grenadine Tequila, kan undlades

LÆS MERE: Vil du have flere opskrifter på lækre is, du kan lave sel, så find dem lige her!

Sådan laver du Granité SunriseKog 1 dl juice og sukkeret, til det er opløst.Bland resten af juicen i, og smag evt. til med appelsinpasta.Kom saften i en form og frys den, til den er fast.Skrab isen med en ske, så den ligner tø-sne og fordel i glas.Hæld grenadine og evt. tequila over og servér straks.

LÆS MERE: Vil du have opskrifterne på en masse andre lækre sommerdrinks, så kan du finde dem lige her