Desserter

Nøddebunde med brombær

af Camilla Zarah Lawes 20. august 2009
Foto: Columbus Leth
Er superlækker - både som dessert eller bare som lidt sødt til kaffen

NØDDEBUNDE MED BROMBÆR I VANILJESKUM100 g blødt smør100 g rørsukker1 æg50 g finthakkede hasselnødder60 g hvedemelkornene fra ½ vaniljestang1 knsp. hjortetaksalt

FYLD125 g brombær½ liter piskefløde2 spsk. flormeliskorn af ½ god vaniljestang

Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt æg og nødder. Bland hvedemel, hjortetaksalt og vanilje, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.Tegn cirkler på ca. 8 cm i diameter på bagepapir lagt på en bageplade. Smør dejen tyndt ud i cirklerne med en dejskraber. Bag bundene midt i ovnen ved 200° i ca. 4 minutter. Hold øje med dem, de skal være flotte gyldne, men ikke brændte. Lad bundene køle af på bagepapiret, der først fjernes, når kagen lægges sammen. Pisk fløden stiv med lidt flormelis og vaniljekorn. Læg en bund nederst, kom vaniljeskum på, derefter bær, så endnu en nøddebund, vaniljeskum, og slut af med nogle flotte bær.