Annonce
Desserter

Nem brownie med californiske rosiner og mørk rom

Smagen er intens af lækker chokolade og gøres ekstra delikat af californiske rosiner, der har hygget sig i mørk rom.

Denne kage kan være i ovnen på bare ti minutter og kan holde sig flere dage i køleskabet - hvis vi kan holde fingrene fra den! Den klassiske brownie har her fået et løft af mørk rom og søde californiske rosiner, som giver en lækker balance til den mørke chokolade. Perfekt, som den er - men den fungerer også fremragende med en god kugle is.

Se her, hvor nemt det kan gøres – så er der kage! 

Den karamelagtige smag, som de californiske rosiner tilføjer brownien skyldes en helt naturlig proces kaldet Maillard-reaktionen, hvor den varme sol langsomt karamelliserer sukkeret i rosinen. Sammen med chokoladen og den mørke rom får vi her en kage, hvor de californiske rosiner nærmest smelter sammen med de øvrige ingredienser.  

Sådan laver du en nem brownie med californiske rosiner og mørk rom

Ingredienser

100 g californiske rosiner

15 cl mørk rom

3 æg

200 g rørsukker

200 g smør

150 g mørk chokolade

1 tsk. bagepulver

60 g rent kakaopulver

150 g hvedemel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

Hæld rom over rosinerne og lad dem stå og trække, mens dejen samles. Pisk så æg og sukker sammen. 

Skær smør og chokolade i mindre stykker og smelt det over et vandbad. Stil det til side. 

Tilsæt smeltet smør og chokolade i æggemassen. 

Tilsæt bagepulver, kakao og mel, pisk sammen. Vend derefter rosinerne i dejen. 

Hæld dejen i bradepanden (15 x 20 cm).

Bag kagen i en ca. 30 minutter, stik en skrap kniv i midten af kagen for at se, om den er færdig - der må gerne hænge lidt dej ved. 

Afkøl kagen og del den i 16 små firkanter.

Tip! Pynt evt. kagen med rød skovsyre. 

Californiske rosiner

De fleste af os elsker rosiner, som en hurtig snack, et sødt indslag i en god salat eller gryderet – eller som en del af en god kage. De californiske rosiner høstes i august og tørringen af druerne foregår helt naturligt og uden tilsætningsstoffer under den varme californiske sol. Klimaet i Californien er derfor ideelt som grobund for de søde, tørrede druer, som af samme grund indeholder lavere niveauer af Ochratoxin A (OTA), som er en type mug, der dannes under fugtige dyrkningsforhold. I produktionen af californiske rosiner er der også fokus på bæredygtighed og 85 procent af den energi, dyrkningen kræver, stammer fra solenergi. Se meget mere om californiske rosiner her.