gulerodsmuffins
Desserter

Mette Blomsterbergs gulerodsmuffins

af Redaktionen 3. september 2015
De fleste elsker muffins og disse lækre gulerodsmuffins fra Mette Blomsterberg er ingen undtagelse. Med portionsformen fra Mette Blomsterberg bliver dine muffins smukke og ensartet

Mette Blomsterbergs gulerodsmuffins

  DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSMUFFINS 1/2 stk. polynesisk vaniljestang 100 g sukker 3 stk. æggeblommer 80 g hvedemel 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. bagepulver Revet citronskal af en 1/2 citron 1 gulerod, groftrevet 1/4 lille courgette, groftrevet 80 g smør 3 stk. æggehvider   DESUDEN TIL GULERODSMUFFINS Bagespray eller smagsneutral olie til at smøre formene med 1 stk. Blomsterbergs Portionsform - køb den her  

Opskrift - sådan laver du Mette Blomsterbergs gulerodsmuffins

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret til kornene skilles ad.   2. Kom det resterende sukker, vaniljesukker og æggeblommer op i en skål. Pisk det til en tyk æggesnaps med en håndmikser.   3. I en anden skål blandes mel, kanel, bagepulver og citronskal godt, og dette vendes i æggesnapsen. Vend ligeledes de revne gulerødder og courgetten med.   4. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme og vend det forsigtigt i dejen.   5. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem forsigtigt med i dejen. Stop når dejen er ensartet.   6. Smør formen jævnt med bagespray eller smagsneutralt olie eller læg papirskapsler i formene. Fyld hullerne 3/4 op med dej.   7. Bag muffinsene i en 180 grader varm ovn til de er gennembagte - ca. 8-12 minutter. Lad kagerne køle helt af før de befris fra formen.   Gulerodsmuffins kan med fordel skiftes ud med søde og saftige muffins med blommer og chokolade - Få opskriften her