Desserter

Mandelkage med brombær

af Mai Knauer 3. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
Det høje indhold af mandler i kagen gør det helt unødvendigt at bruge mel, så denne kage er fri for gluten.

Mandelkage med brombær til 6-8 personer

INGREDIENSER 3 æg 200 g sukker 200 g mandler 1 springform, ca. 25 cm i diameter  
  CREME 1½ dl piskefløde 1 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang 1½ dl cremefraiche 38 %   TIL SERVERING 300 g friske brombær  

Opskrift - sådan laver du mandelkage med brombær

  1. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i æggemassen. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 175° i 30-40 minutter. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.   2. Creme: Pisk fløden til skum. Sigt flor-melis i, tilsæt vaniljekorn og cremefraiche, og vend forsigtigt cremen sammen med en ske.   3. Servering: Sæt kagen på et fad. Fordel cremen over kagen, og pynt med friske brombær.   PRØV OGSÅ: Brombærdrømme med abrikosskum