Mandelkage med brombær til 6-8 personer
INGREDIENSER
3 æg
200 g sukker
200 g mandler
1 springform, ca. 25 cm i diameter
CREME
1½ dl piskefløde
1 spsk. flormelis
korn af 1 vaniljestang
1½ dl cremefraiche 38 %
TIL SERVERING
300 g friske brombær
Opskrift - sådan laver du mandelkage med brombær
1. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i æggemassen. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 175° i 30-40 minutter. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.
2. Creme: Pisk fløden til skum. Sigt flor-melis i, tilsæt vaniljekorn og cremefraiche, og vend forsigtigt cremen sammen med en ske.
3. Servering: Sæt kagen på et fad. Fordel cremen over kagen, og pynt med friske brombær.
PRØV OGSÅ: Brombærdrømme med abrikosskum