Lakridsis
Mad

Lakridsis

14. september 2012
af Dorthe Plechinger
Lakrids er det nye hotte i mad og desserter. Her får du opskriften på en super lækker lakridsis

Sådan laver du lakridsis

(ca. 1 liter is)
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g rørsukker
½ l fløde
3 tsk. Raw Liquorice Powder
1 tsk. revet økologisk citronskal
evt. 2 spsk. Salty Liquorice Syrup el. Sweet Liquorice Syrup

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig masse. Vend herefter lakridspulver og revet citronskal i. Pisk fløden stiv, og vend den i æggeblommerne. Hæld ismassen op i en egnet frysebøtte, eller benyt en ismaskine. Kommes isen i fryseren, skal der røres 3-4 gange i løbet af den første time. Ved den sidste omrøring kan der tilsættes lakridssirup for at få en fin stribet effekt og en endnu bedre smagsoplevelse af din lakridsis.
Forvent, at indfrysningen tager ca. 4 timer afhængig af fryseren.
Opskrift fra Johan Bülow.

TIP: Lakridsis bør nydes en varm sommerdag, men lakridsis egnes også til en almindelig dessert - uanset årstiden.
Prøv også: Chokoladefondant med blommer og lakrids

https://imgix.femina.dk/legacy/media/514117e116c34a88a77872ed7c5134b5.jpg

Læs også