Karamelsnitter
Desserter

Karamelsnitter med chokolade

Tre lag af lutter lækkerhed! Portionen giver 12 store karamelsnitter, så hvis I er mange slikmunde, kan du skære dem i mindre stykker. Her får du opskriften på karamelsnitter med chokolade

Karamelsnitter med chokolade

 
Tid: 45 minutter. Bagetid: I alt 27 minutter. Afkøling: I alt 4 timer 
Antal: 12 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
185 g blødt smør
75 g sukker
korn af ½ vaniljestang
1 knsp. salt
200 g hvedemel
1 firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm
 
 
KARAMEL
125 g smør
75 g brun farin
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
¼ tsk. salt
 
 
CHOKOLADEOVERTRÆK
200 g mørk chokolade 70 %
1 spsk. solsikkeolie
 
 

Opskrift - sådan laver du karamelsnitter med chokolade

 
1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
 
2. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål. Sigt melet i, og rør godt. Tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter. Bag herefter bunden i ovnen i 15 minutter, til den er let gylden.
 
3. KARAMEL: Smelt smør og brun farin sammen i en tykbundet gryde ved lav varme, til farinen er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og bring langsomt blandingen i kog under jævnlig omrøring. Skru ned til middel varme, når blandingen koger, og lad den småkoge med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og gylden. Rør salt i, og hæld karamellen oven på den bagte bund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 12 minutter. Tag den ud af ovnen, og stil formen med kagen til afkøling på en rist. Sæt kagen på køl i 30 minutter, til karamellen har sat sig.
 
4. CHOKOLADEOVERTRÆK: Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Rør herefter olie i. Hæld den smeltede chokolade ud på karamellen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer – gerne til næste dag. Skær kagen i 12 pæne snitter med en kniv. Opbevar på køl indtil servering.
 
Tip: Olien i chokoladen gør det let at skære snitterne pænt ud, uden at chokoladen knækker. 
 
PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller