Desserter

Jordbærkoldskål med fløde og ingefærbiscotti

4. juni 2015
af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
De klassiske kammerjunker er skiftet ud med italienske biscotti-småkager, som giver desserten endnu mere karakter. Justér mængden af sukker i koldskålen alt efter jordbærrenes syrlighed.

Jordbærkoldskål med fløde og ingefærbiscotti til 4 personer

  Indsendt af Julie Larsen, Rødovre Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 12-15 jordbær 3 spsk. sukker 8 dl kærnemælk 2 dl fløde vaniljesukker efter smag   INGEFÆRBISCOTTI 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 125 g sukker 50 g mandler 25 g usaltede pistacienødder 50 g syltet ingefær skal af 1 usprøjtet citron 3 æg  

Opskrift - sådan laver du jordbærkoldskål med fløde og ingefærbiscotti

  1. Ingefærbiscotti: Bland mel, bage-pulver og sukker i en stor skål. Vend mandler og pistacienødder i. Skær syltet ingefær i små tern, og vend dem i melblandingen sammen med fintrevet citronskal. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør dejen godt sammen.  Forvarm ovnen til 160°. Form dejen til to små brød på ca. 15 cm i længden. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30 minutter. Afkøl brødene let, før du skærer dem i 1 cm tykke skiver på tværs. Fordel skiverne på bagepladen, og bag dem sprøde i yderligere 10-15 minutter.   2. Jordbærkoldskål: Rens jordbærrene. Blend dem i en foodprocessor sammen med sukker, kærnemælk og fløde. Smag til med vaniljesukker. Servér med ingefærbiscotti.    TIP: Syltet ingefær fås på glas i velassorterede supermarkeder.    Få flere opskrifter på koldskål her

Luksuskoldskål og ristede rugbrødstrekanter med lakrids – Få opskriften her

Koldskål uden sukker med jordbær og skyr – Få opskriften her

Citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch – Få opskriften her

 

Køb FEMINA i denne uge og få det store tillæg med "Sommermad" med - fyldt med inspirerende og lækre opskrifter til sommeren. Få et smugkig her: