jordbærkoldskål
Desserter

Jordbærkoldskål

7. juni 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Jeg kunne godt have sådan en kande stående på køl hele sommeren og næsten ikke leve af andet fra maj til august. Her får du opskriften på en skøn jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål til 4 personer

Tid: 15 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL JORDBÆRKOLDSKÅL 3 æggeblommer, evt. pasteuriserede 4 spsk. sukker korn af ½ vaniljestang skal af 1 usprøjtet citron 400 g jordbær 6 dl kærnemælk 6 dl tykmælk   TIL SERVERING jordbær evt. flødeskum og kammerjunkere   PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til jordbærkoldskål kan være en frisk limekoldskål med honningristet havre - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du jordbærkoldskål

  1. JORDBÆRKOLDSKÅL: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og fintrevet citronskal sammen med elpisker til en luftig masse. Kør jordbær til en fin puré i en blender/foodprocessor, og vend jordbærpuréen i blandingen. Rør kærnemælk og tykmælk i.   2. SERVERING: Hæld koldskålen i portionsskåle, og servér med jordbær samt evt. kammerjunkere og flødeskum.   PRØV OGSÅ: Cheesecake på kiksebund med jordbær