Desserter

Hyldeblomst-mousse med jordbær

af Mai Knauer 17. juli 2014
Moussen har en blid smag af hyldeblomst og smelter nærmest på tungen

Hyldeblomst-mousse med jordbær til 4 personer

INGREDIENSER 2 blade husblas 2 dl piskefløde 1 pasteuriseret æggeblomme 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft 1 pasteuriseret æggehvide   TIL SERVERING 250 g jordbær 2 spsk. honning   Opskrift - sådan laver du hyldeblomst-mousse med jordbær   1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til flødeskum, og rør æggeblommen heri. Varm hyldeblomstsaften op i en kasserolle. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, mens du rører. Pisk æggehviden stiv, og vend den med en dejskraber i flødeblandingen. Fordel i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer.   2. Servering: Rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Vend dem med honning, og fordel over moussen lige før servering.   PRØV OGSÅ: Lagkage med hindbær-mousse