Desserter

Hyldeblomst-mousse med jordbær

Moussen har en blid smag af hyldeblomst og smelter nærmest på tungen

Hyldeblomst-mousse med jordbær til 4 personer

INGREDIENSER
2 blade husblas
2 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 pasteuriseret æggehvide
 
TIL SERVERING
250 g jordbær
2 spsk. honning
 
Opskrift - sådan laver du hyldeblomst-mousse med jordbær
 
1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til flødeskum, og rør æggeblommen heri. Varm hyldeblomstsaften op i en kasserolle. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, mens du rører. Pisk æggehviden stiv, og vend den med en dejskraber i flødeblandingen. Fordel i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer.
 
2. Servering: Rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Vend dem med honning, og fordel over moussen lige før servering.
 
PRØV OGSÅ: Lagkage med hindbær-mousse