havreknas
Desserter

Havreknas

29. juli 2013
af Mette Holmgren
(ca. 45 stk.)Det skal du bruge60 g havregryn120 g sigtet speltmel el. hvedemel2 tsk. bagepulver180 g rørsukker75 g rosiner50 g hakkede mandler200 g

(ca. 45 stk.)

Det skal du bruge 60 g havregryn 120 g sigtet speltmel el. hvedemel 2 tsk. bagepulver 180 g rørsukker 75 g rosiner 50 g hakkede mandler 200 g blødt smør

Prøv også de sunde fuldkornspandekager

Sådan laver du havreknas Bland havregryn, mel, bagepulver, sukker, rosiner og mandler sammen. Skær smørret i små stykker og ælt det i dejen lidt ad gangen til det er en sammenhængende masse.

Tril dejen til små kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir på. Pas på ikke at sætte dine havreknas for tæt sammen, da de vil flyde ud mens de bages!

Bag småkagerne ved 175 grader (varmluft) i ca. 8 minutter.

Havreknas bliver hurtigt børnehavens småkagefavorit!

Er der nogen i børnehaven, der har glutenallergi? Så prøv disse glutenfri kokos-blåbærsnitter!

Opskriften er fra Mette Holmgrens blog Feinschmager, og du kan få flere opskrifter her