gulerodskage
Desserter

Gulerodskage

af Redaktionen 29. september 2014
Gulerodskage er en ægte café-klassiker. Her får du opskriften på gulerodskage fra Morten Heibergs bog "Heibergs søde tand"

Er du også vild med gulerodskage? Så prøv denne opskrift, hvor der er rørt mascarpone i ostecremen på gulerodskagens top – det gør den blødere og mere fed og cremet, så den indgår det perfekte makkerskab med den krydrede kage med de små knasende stykker hasselnød. Du kan også prøve med revet rødbede eller courgette i stedet for gulerod - det giver en spændende og anderledes smag.

GULERODSKAGE TIL 6-8 PERSONER

PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker

DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSKAGE

50 g hasselnødder 150 g brun farin 100 g blødt smør kornene af ½ stang vanilje 100 g hele æg (2 stk.) 150 g hvedemel 1 tsk stødt kanel 1½ tsk bagepulver lidt flagesalt 50 g revne gulerødder 50 g lyse rosiner  
 

CREME TIL GULERODSKAGE

115 g mascarpone 200 g flødeost naturel kornene af ½ stang vanilje 85 g flormelis  

Opskrift - sådan laver du gulerodskage

  GULERODSKAGE Forvarm ovnen til 160°. Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir klippet ud i en cirkel. Smør formens sider med smør. Drys med sukker, og hæld det overskydende sukker væk. Stil formen til side. Bred hasselnødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen, og lad nødderne riste, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 12 minutter. Tag hasselnødderne ud, og stil dem til side. Nulr de afkølede hasselnødder i et klæde, så hinderne adskiller sig fra nødderne. Hak nødderne til de har en passende størrelse. Hæv ovnens temperatur til 180°. Pisk brun farin og det bløde smør sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, kanel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt salt og de tørre ingredienser. Tilsæt de revne gulerødder, rosiner og ristede hasselnødder. Fordel dejen i den smurte springform, og lad kagen bage i ca. 60 minutter, eller indtil den er hævet og flot gylden. Lad gulerodskagen stå i formen og sætte sig, lidt før du løsner ringen eller vender kagen ud på et serveringsfad. Lad gulerodskagen afkøle.   CREME TIL GULERODSKAGE Rør mascarpone og flødeost sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i sammen med flormelis. Fordel cremen over kagen eller kom cremen i en engangssprøjtepose og sprøjt den ud i et mønster.  Gulerodskagen holder sig fint i flere dage, godt pakket ind og i køleskab. Spis ikke gulerodskagen direkte fra køleskabet, men lad den temperere først.   PRØV OGSÅ: Vores lækre gulerodskage med limecreme