æblekage
Desserter

Gammeldags æblekage med valnøddecrunch

9. oktober 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Alting er næsten, som det plejer – bortset fra at rasp er skiftet ud med en hjemmelavet og knasende sprød valnøddecrunch. Her får du opskriften på en god gammeldags æblekage med valnøddecrunch

Gammeldags æblekage med valnøddecrunch

Tid: 30 minutter.Bagetid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 kg madæbler 1 vaniljestang 1 dl vand 100 g rørsukker  
  VALNØDDECRUNCH 1 dl finvalsede havregryn 100 g valnødder 50 g smør 50 g ahornsirup  korn af ½ vaniljestang 1 nip salt 1 tsk. bagepulver 1 æggehvide  
  TIL SERVERING: 1 dl piskefløde   PRØV OGSÅ: Bagt æblekage med rørt vaniljeis  

Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage med valnøddecrunch

  1. Skræl æblerne; skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Bring æbler, vaniljekorn, vaniljebælg og vand i kog i en gryde. Lad det simre under låg ved svag varme, til æblerne er møre. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pisk sukker i med et piskeris, til sukkeret er opløst. Lad æblemosen køle af.   2. VALNØDDECRUNCH: Tænd ovnen på 150°. Blend havregryn helt fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder, og kør ganske kort, så de bliver hakket groft. Hæld blandingen i en skål. Smelt smørret, og rør det i skålen sammen med ahornsirup, vaniljekorn, salt og bagepulver. Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker. Vend æggehviden i nøddeblandingen, til den er luftig og ensartet. Fordel blandingen i små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.   3. SERVERING: Pisk fløden til skum. Anret i serveringsglas med lag af æblemos, flødeskum og valnøddecrunch, evt. brækket i mindre stykker. Servér straks.   PRØV OGSÅ: Crumblecake med æbler og hindbær