Gammeldags æblekage med valnøddecrunch
Tid: 30 minutter.Bagetid: 20 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 kg madæbler
1 vaniljestang
1 dl vand
100 g rørsukker
VALNØDDECRUNCH
1 dl finvalsede havregryn
100 g valnødder
50 g smør
50 g ahornsirup
korn af ½ vaniljestang
1 nip salt
1 tsk. bagepulver
1 æggehvide
TIL SERVERING:
1 dl piskefløde
PRØV OGSÅ:
Bagt æblekage med rørt vaniljeis
Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage med valnøddecrunch
1. Skræl æblerne; skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Bring æbler, vaniljekorn, vaniljebælg og vand i kog i en gryde. Lad det simre under låg ved svag varme, til æblerne er møre. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pisk sukker i med et piskeris, til sukkeret er opløst. Lad æblemosen køle af.
2. VALNØDDECRUNCH: Tænd ovnen på 150°. Blend havregryn helt fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder, og kør ganske kort, så de bliver hakket groft. Hæld blandingen i en skål. Smelt smørret, og rør det i skålen sammen med ahornsirup, vaniljekorn, salt og bagepulver. Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker. Vend æggehviden i nøddeblandingen, til den er luftig og ensartet. Fordel blandingen i små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.
3. SERVERING: Pisk fløden til skum. Anret i serveringsglas med lag af æblemos, flødeskum og valnøddecrunch, evt. brækket i mindre stykker. Servér straks.
PRØV OGSÅ:
Crumblecake med æbler og hindbær
