Do-it-yourself: Bryllupskage i 3 etager
Brød og bagværk

Do-it-yourself: Bryllupskage i 3 etager

30. april 2014
Af Susanne Gustafsson og Odense Marcipan 04/30/2014 - 08:15
Skal den ha’ fuld skrue til dit bryllup, er denne fantastiske kage med mandelbunde,solbærfromage og hvid chokoladecreme et godt bud

Fritidskonditoren Christian Tønnesen, kendt fra Den Store Bagedyst på DR1, har sammen med bryllupskage-eksperterne fra Odense Marcipan kreeret en fantastisk bryllupskage, du selv kan lave. Mandelbunde, solbærfromage og hvid chokoladecreme med marcipanovertræk – så bli’r det bare ikke bedre.

Se også: Billedgalleri - verdens vildeste kager

Det er en god idé at lave en planlægningsoversigt, hvis du vil lave din egen bryllupskage, Tjek at du har alt det udstyr, der skal bruges, og lav en indkøbsliste med alle ingredienserne.
Opskrift, ingredienser, forslag til planlægning og fremgangsmåde - trin for trin - finder du på www.odense-marcipan.dk

BRYLLUPSKAGE MED SOLBÆR OG HVID CHOKOLADECREME
BUNDE:
200 g smuttede ristede hakkede mandler
15 æggeblommer
360 g sukker
1,5 stang vanilje
150 g mel
3 tsk. bagepulver
21 æggehvider
45 g kartoffelmel
SOLBÆRFROMAGE:
6 blade husblas
500 g solbær (frosne, evt. fra egen have)
1 vaniljestang
50-100 g sukker
6 dl fløde
HVID CHOKOLADECREME:
3 blade husblas
200 g ODENSE Hvid Chokolade
4 spsk. vand
100 g sukker
1 past. æg
2 past. æggeblommer
300 g piskefløde
OVERTRÆK:
800 g Original ODENSE Marcipan
300 g flormelis
60 g glukosesirup
Titandioxid (til at farve marcipanen hvid)
PYNT:
Satinbånd
Original ODENSE Marcipan (til roser)
Pastafarve efter ønske
Du kan bage bundene, lave cremen og lægge kagerne sammen 2 dage før, kagen skal bruges. Dagen før eller samme dag dækkes kagen med marcipan og pyntes. Pak den i husholdningsfilm, og opbevar den på køl indtil servering. Saml den i 3 lag lige før servering.

Se også: Do's and dont's når du skal til bryllup

Bunde:
Skold og smut mandlerne – rist dem i ovnen 8-10 minutter ved 180° C.
Æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen piskes til en luftig æggesnaps.
Mel blandes med bagepulver og de hakkede mandler, hvorefter det vendes i æggesnapsen.
Æggehvider piskes stive, og kartoffelmelet vendes i. Vend hurtigt 1/3 af hviderne i æggesnapsen, og vend derefter resten forsigtigt i æggesnapsen.
Dejen smøres ud på 3 bageplader beklædt med bagepapir. Bages ved 190° C i 20-25 minutter. Når bundene er bagt, stikkes ud med metalringe med en diameter på 14, 18 og 24 cm. Der skal være til 2 bunde i hver størrelse samt bånd, som skal rundt i kanten af metalringen. Gem resterne af bundene efter der er stukket ud.
Solbærfromage:
Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand.
Solbær koges med kornene fra vaniljestangen og smages til med sukker, derefter afkøles det let.
Den udblødte husblas vrides for vand, tilsættes og røres helt ud i solbærmassen.
Fløden piskes let og 1/3 røres i solbærmassen. De sidste 2/3 vendes forsigtigt i solbærmassen.
Hvid chokoladecreme:
Opblød husblassen i rigeligt koldt vand. Smelt chokoladen langsomt over vandbad.
Vand og sukker koges til 121° C.
Vrid husblassen for vand og put i den varme sukkersirup
Pisk æg og blommer, hæld siruppen i æggene under konstant piskning. Fortsæt piskningen til æggesnapsen har stuetemperatur. Vend derefter den smeltede chokolade i.
Pisk fløden let og vend den forsigtigt i den nu stuetempererede æggesnaps. Start med 1/3 og sidenhen de resterende 2/3.
Opbygning af bryllupskagen
Placer en kagebund i metalringen – skær nu et ”bånd” af rester fra bundene svarende til højden af metalringen minus tykkelsen på 2 bunde. Placer ”kagebåndet” rundt langs indersiden af metalringen. Fordel solbærfromagen på den nederste bund. Tilpas resterne af lagkagebundene oven på solbærfromagen og hæld den hvide chokoladecreme på lag nr. 2. Placer den sidste bund på kagen og stil den på køl til dagen efter.
Pynt
Marcipan og flormelis arbejdes sammen med glukosesirup. Bland med titandioxid for at få marcipanen hvid. Pak marcipanen ind i husholdningsfilm, og lad den ligge til dagen efter.
Rul marcipanen ud, til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm. og betræk kagerne med den. Se hvordan du udruller marcipan og lægger den på kagen på www.odense-marcipan.dk under ’Den Søde Skole’. Placer kagerne på en kageopsats og monter et farvet bånd rundt om kagen. Dekorer til sidst kagen med marcipanroser eller lignende.

https://imgix.femina.dk/viola_sky_bryllup.jpg

Læs også