Desserter

Chokolademoussekage

28. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Line Falck
Lækker chokolademoussekage der kun tager 25 minutter at lave. Pynt gerne kagen med friske jordbær, eller servér den med en lækker frugtsalat til

Chokolademoussekage (25 min/hviletid 1 døgn)

  INGREDIENSER BUND 1 æske Bastogne-kiks (260 g) 75 g smør 2 spsk. flydende honning   CHOKOLADEMOUSSE 500 g mørk chokolade ¹⁄₃ dl stærk, friskbrygget kaffe 3 spsk. appelsinsaft ½ l piskefløde   PYNT kakaopulver  

Opskrift - sådan laver du chokolademoussekage

  1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde ved svag varme, og rør det sammen med kiksekrummerne. Pres massen sammen i bunden af en springform (diameter 24 cm).   2. Chokolademousse: Smelt chokoladen over et vandbad sammen med kaffe og appelsinsaft, og rør, til massen er jævn. Lad chokolademassen afkøle i 5 minutter. Pisk fløden til skum. Rør ¹⁄₃ af flødeskummet i chokoladen for at gøre den lind. Vend omhyggeligt resten af flødeskummet i chokoladen med let hånd, til de hvide striber forsvinder. Hæld chokolademassen over kiksebunden i springformen, og stil kagen i køleskabet i et døgn.   3. Servering: Frigør kagen fra siderne med en lang, skarp kniv dyppet i vand. Drys sigtet kakaopulver på toppen, og servér kagen køleskabskold.   PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse  

Læs også