Annonce
Desserter

Cheesecake-muffins med saltkaramel

Hvad kan du bedst lide: Cheesecake eller muffins? Med denne opskrift slipper du for at vælge, for den kombinerer de to favoritkager i én!

Overrask dine gæster med en dejlig kage, som er en skøn mellemting mellem en cheesecake og en muffin. Som prikken over i’et kan du toppe kagen med flydende karamelsauce og et lille drys flagesalt, der med sin smukke krystalform fanger blikket og prikker på tungen.

Hvorfor bruge salt i det søde køkken?

Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt. Det gælder også kager og desserter. Når du giver dine søde kreationer et afsluttende drys flagesalt, træder smagene rent og tydeligt frem, så spiseoplevelsen bliver ekstra interessant.

Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i søde cheesecake-muffins:

Tid i alt: 35 min.
Bagetid: 15 min.
Afkøling: Mindst 2½ time
Antal: 12 stk. 

DET SKAL DU BRUGE

Kiksebund

100 g Digestive-kiks
1 spsk. brun farin
50 g smør
¼ tsk. Maldon flagesalt
1 fast muffinform +12 papirforme

Cheesecake
450 g flødeost naturel
100 g sukker
½ vaniljestang
2 æg

Karamelsauce
1 dl piskefløde
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. Maldon flagesalt

Til servering
1 tsk. Maldon flagesalt

Opskrift - Sådan laver du cheesecake-muffins med saltkaramel

1. Tænd ovnen på 160°. Sæt papirforme i en fast muffinform.

2. Kiksebund: Knus kiksene til fine krummer i en minihakker. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer, brun farin og salt. Læg ca. 1 spsk. af kikseblandingen i bunden af hver muffinform, og tryk dem godt sammen med bagsiden af en ske

3. Cheesecake: Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk igen kortvarigt, til flødeostecremen er ensartet. 

4. Fordel flødeostecremen oven på kiksebundene, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag cheesecake muffins i ovnen i ca. 15 minutter, til midten af cremen føles fast. Afkøl på en rist, og sæt dem herefter på køl i mindst 1 time.

5. Karamelsauce: Kog fløde, sirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde ved middel varme i 5-6 minutter, til konsistensen er som tyk sauce, og smag til med flagesalt. Afkøl karamelsaucen i ca. 30 minutter, til den er lun. Fordel en lille skefuld karamelsauce på toppen af hver cheesecake muffin, og sæt dem på køl i mindst 1 time.

6. Servering: Drys lidt Maldon flagesalt på toppen af hver cheesecake muffin lige inden servering. 
 

NATURLIGE SALTKRYSTALLER

Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer.

Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster. 

 

Læs mere om: