Sif Meincke
Desserter

Annemette fra ”Den store bagedyst”: Kagerne har kostet mig et venskab

Annemette Voss fra ”Den store bagedyst” har betalt en høj pris for at gå så meget op i kagebagningen: Det har nemlig kostet hende et venskab

29-årige Annemette Voss har stor succes i tv-programmet ”Den store bagedyst”, men på privatfronten har hendes passion for kager og bagning haft store konsekvenser. Det fortæller hun til FEMINA i denne uge.

Annemette, der i programmet er kendt for sin sirlige og perfektionistiske tilgang til bagningen, er nemlig godt klar over, at det kan vække misundelse hos andre kvinder, når hun tropper op i børnehaven med en lagkage, det tydeligvis har taget flere timer at lave.

- Det har faktisk kostet mig et venskab, fordi en daværende veninde mente, at jeg kun gjorde så meget ud af det for at se ned på andre. Intet kunne være mindre sandt. Jeg indrømmer da blankt, at der er en stor portion ego-pleje i at stå og lave lækre kager til andre. Dét øjeblik, hvor folk siger ”Aiiij, du er også god til at bage,” lever jeg højt på, men den anerkendelse tror jeg, er en vigtig drivkraft for de fleste, der laver noget kreativt, og det betyder ikke, at jeg forventer det samme, når jeg er ude hos andre. Så nyder jeg bare, at det ikke er mig, der står med det hele, og de må for min skyld gerne servere shake’n’bake-boller, siger hun.

LÆS OGSÅ: Prøv Annemettes kringle med æble, kanel og ingefær

Selvtillidsboost
Annemette må ikke sige noget om, hvem der vinder finalen i ”Den store bagedyst”, men hun kalder sin medvirken for det vildeste selvtillidsboost.

- Efter at have stået dér med seks kameraer, der hele tiden fulgte mig, som om alt, hvad jeg lavede, var vanvittigt spændende, var det helt underligt at komme hjem til hverdagen. Jeg kan sige så meget, at oplevelsen kun har bekræftet mig i, at der ikke er nogen andre, der skal fortælle mig, hvad jeg ikke kan og ikke bør. Hvis man ikke selv tror på, at man kan, hvem skal så?, siger hun til FEMINA.
 

LÆS OGSÅ: Annemette fra Den store bagedyst: Led af bulimi

Læs mere om: