Desserter

Abrikoskugler med hvid chokolade

af Susanne Palmqvist 31. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
De lækre kugler hører under kategorien sundt slik. De kan laves i en fart og holder sig friske længe. Brug helst de mørke, usvovlede abrikoser, de smager absolut af mest

Abrikoskugler med hvid chokolade

DET SKAL DU BRUGE (ca. 35 stk.)175 g usvovlede økologiskeabrikoser50 g rosiner (gerne de lyse)50 g valnøddekerner60 g hvid chokolade1-2 spsk. Appelsin Chili Sauce (Heibergs Dessertcirkus)flormelis

 

Opskrift - sådan laver du abrikoskugler med hvid chokolade

Klip abrikoserne i mindre stykker, og kom dem i en hurtighakker sammen med rosiner og nødder. Kør det hele finthakket. Smelt chokoladen, kom den i sammen med Appelsin Chili Sauce, og kør det til en sammenhængende masse. Mærk, om konsistensen er god at trille, ellers kom mere appelsinsauce i. Tril massen til ikke for store kugler. Tril dem i flormelis, inden de bliver helt kolde (ellers sidder det ikke fast). Køl dem helt af. Opbevares i en dåse, gerne i køleskab.

Prøv også: Fransk nougat med pistacier>>