Cupcakes med chokoladeganache 12 stk.
Tid: 25 minutter. Bagetid: 15 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL CUPCAKES 200 g mørk chokolade 75 g smør 1 æg 2 dl mælk 100 g sukker 1 spsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 1 knsp. salt 175 g hvedemel 150 g chokoladechunks (fra Odense) 12 muffinforme
CHOKOLADEGANACHE 100 g chokolade 1 dl piskefløde
PYNT 3 spsk. frysetørrede hindbær
PRØV OGSÅ: Cupcakes med blåbær og banan Opskrift - sådan laver du cupcakes med chokoladeganache
1. Cupcakes: Tænd ovnen på 200°. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk den smeltede chokoladeblanding i dejen. Rør bagepulver, salt og mel i. Tilsæt til sidst chokoladechunks, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste. Lad dem køle helt af. 2. Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen i skålen, og rør det sammen, så chokoladen smelter. Sæt ganachen på køl i 30 minutter, til den er let stivnet. 3. Pynt: Anret en skefuld ganache på hver kage, og drys med frysetørrede hindbær.
TIP: Chokoladechunks produceres af Odense og bevarer en god konsistens, når de bages. Alternativt kan du bruge 150 gram grofthakket mørk chokolade.
PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage