Mad
21. marts 2014

Couscous med bagte rødbeder

Couscous med bagte rødbeder er en sund og nem hverdagsret, som er hurtig at lave, hvis rødbederne er kogt i forvejen. Få opskriften her
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/03/12/couscous-med-bagte-roedbeder/couscous-med-bagte-roedbeder-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Couscous med bagte rødbeder er en flot rød ret, som er godt krydret med chorizopølse. Hvis du bager rødbederne dagen før, skal du også skrælle dem - det er nemmest, mens de er varme.

Der er mange forskellige chorizopølser, så smag dig frem til den, du bedst kan lide.

Couscous med bagte rødbeder

Tid: Ca. 25 min. + bagetid for rødbederne.
2 pers.

Det skal du bruge
3 mellemstore rødbeder
2 dl couscous
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Ca. 100 g hel chorizopølse
2-3 spsk vineddike
Salt, peber
Rucola

Couscous er skønt og sundt som i denne opskrift på couscoussalat med kylling og oliven

Sådan laver du couscous med bagte rødbeder
Vask og pak rødbederne i folie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 35-40 min. Tag dem ud og skræl eller gnub dem under den kolde hane. Skær dem i små terninger.

Imens koges couscoussen i 4 dl vand i 8 min. og trækker i 2-3 min.

Hak løg og hvidløg og damp i olie i en gryde. Tilsæt chorizo skåret i små stykker og lad det hele stege et øjeblik.

Bland rødbedeterninger, couscous og chorizo-løgblandingen i en skål og smag til med vineddike, salt og peber.

Server couscous med rødbeder blandet med lidt rucola.

Vidste du, at rødbeder også kan bruges i kager? På fx denne opskrift på fine red velvet-cupcakes med mascarpone-icing

Leder du efter en lækker dessert? Klik dig igennem galleriet med 10 dejlige desserter og lad dig friste:

Læs mere om:

Læs også