Couscous med bagte rødbeder
Foto: Bjørn Jakobsen
Couscous med bagte rødbeder er en flot rød ret, som er godt krydret med chorizopølse. Hvis du bager rødbederne dagen før, skal du også skrælle dem - det er nemmest, mens de er varme.
Der er mange forskellige chorizopølser, så smag dig frem til den, du bedst kan lide.
Couscous med bagte rødbeder
Tid: Ca. 25 min. + bagetid for rødbederne.
2 pers.
Det skal du bruge
3 mellemstore rødbeder
2 dl couscous
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Ca. 100 g hel chorizopølse
2-3 spsk vineddike
Salt, peber
Rucola
Couscous er skønt og sundt som i denne opskrift på couscoussalat med kylling og oliven
Sådan laver du couscous med bagte rødbeder
Vask og pak rødbederne i folie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 35-40 min. Tag dem ud og skræl eller gnub dem under den kolde hane. Skær dem i små terninger.
Imens koges couscoussen i 4 dl vand i 8 min. og trækker i 2-3 min.
Hak løg og hvidløg og damp i olie i en gryde. Tilsæt chorizo skåret i små stykker og lad det hele stege et øjeblik.
Bland rødbedeterninger, couscous og chorizo-løgblandingen i en skål og smag til med vineddike, salt og peber.
Server couscous med rødbeder blandet med lidt rucola.
Leder du efter en lækker dessert? Klik dig igennem galleriet med 10 dejlige desserter og lad dig friste: