https://imgix.femina.dk/media/a677bb57ed044651baabd3022a188965.jpg
Mad

Bruschetta med svampe og spinat

10. marts 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De flødestuvede svampe på knasende sprødt brød er en lækker forret eller frokostret. Sæt bare den gode olie på bordet, så man selv kan supplere med syndige dryp








(2 stk.)
2 store skiver italiensk brød
lidt god olivenolie
½ fed hvidløg
250-300 g blandede svampe, f.eks. østershatte, marksvampe og 1 eller 2 portobello-svampe
½ spsk. smør
frisk rosmarin, groft hakket
groft kværnet peber
salt
½-1 dl madlavnings- eller piskefløde
50 g babyspinatblade
evt. lidt spæde salatblade
Skyl og slyng salaterne. Stænk dem med lidt olivenolie og vineddike, så sent som muligt. Anret på 2 tallerkener. Rist brødet på begge sider. Gnid det med hvidløg, og dryp lidt god olivenolie over.
Rens svampene, og skær dem i kvarter eller passende stykker. Steg dem i et par minutter, men helst hver for sig. Bland dem til sidst på panden med rosmarin, salt og peber. Hæld fløde over, og lad det akkurat samles. Smag endeligt til. Anret brød og svampe på salatbunden, og servér straks.

Læs også