Teatime: Rugbrøds-snitter med laks
Foto Anders Schønnemann
(20 små snitter)
5 skiver rugbrød (gerne firkantet)
en smule olivenolie
flagesalt
200 g flødeost
1 bundt dild, plukket
1 bundt purløg
2-3 spsk. citronsaft
250 røget laks i tynde skiver
PYNT:
plukket dild
citronbåde
Skær rugbrødet i kvarter, og læg det på bagepapir. Dryp det med olie, drys med lidt salt, og rist brødet i en forvarmet ovn ved 180°, til det er sprødt. Lad brødet køle af.
Hak imens dild og purløg helt fint, og rør det med flødeost og citronsaft. Smør ostecremen på brødene, og top med tynde skiver af røget laks. Pynt med plukket dild, og anret på et fad med citronbåde.
SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:
Rør flødeostecremen op til 1 døgn før brug. Opbevar den på køl.
Rist rugbrødet et par timer inden brug. Opbevar det ved stuetemperatur.
Blommemarmelade og briocher
Chokoladecupcakes