Sprøde kiks
Brød og bagværk

Sprøde kiks

1. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Sprøde kiks: De dejlige sprøde butterdejskiks er perfekte til små appetizeres med tapenade, pesto eller puré - gerne toppet med parmaskinke, rejer eller andet godt

Sprøde kiks

(35-40 stk.)

INGREDIENSER PÅ SPRØDE KIKS:

1 rulle butterdej, f.eks. Wewalka (kølevare)1 æg DRYS2½ spsk. lyse sesamfrø1 spsk. jomfru i det grønne1 tsk. groft salt/flagesalt Opskrift - sådan laver du sprøde kiks 1. Rul butterdejen ud på en plade med ekstra bagepapir under. Prik dejen med en gaffel. Pisk ægget sammen, og pensl hele overfladen. Bland frø og salt, og drys det over i et tæt lag. Skær dejen igennem i rude-mønster med en skarp kniv (brug en pizzaskærer, hvis du har sådan en). 2. Varm ovnen op til 210°. Bag kiksene på næstnederste rille i 20-25 minutter, til de er gyldne og hævet fint op. Lad dem afkøle på en rist. 3. Server dem med en lækker pesto med den smag du bedst kan lide, en god puré - toppet med din yndlingspålæg. Et skønt alternativ til de sprøde kiks er disse lækre ostekiks med rosmarin. Få opskriften her

Læs også