Brød og bagværk
9. maj 2012

Sprøde chokoladesnitter

En anderledes opskrift på små, sprøde chokoladekager - nemlig chokoladesnitter. Prøv dem - de vil gøre lykke ved kaffebordet!
Af: Marianne Liljenberg
Sprøde chokoladesnitter

Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS

Opskrift på små, sprøde chokoladekager: chokoladesnitter

Ca. 40-50 stk., Tid: ca. 25 min.

Ingredienser til chokolade-snitter
200 g blødt smør
2½ dl lyst muscovado-sukker
1 æg
5 dl hvedemel
1 dl kakao
1 spsk vaniljesukker
1½ tsk bagepulver
Æg til pensling

Tilberedning af chokolade-snitter
Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget og rør. Bland de tørre ingredienser og sigt det i dejen. Rør det hurtigt sammen og del dejen i tre stykker.

Rul hvert stykke dej ud til bagepladens længde og læg den på bagepapir på pladen. Tryk dejen lidt flad og giv den evt. lidt fine striber på langs, pensl med sammenpisket æg og bag ved 180 grader i ca. 12 min.

Tag ud og skær ud i skrå bidder, inden kagerne er helt afkølet.

Læs mere om:

Læs også