Brød

Spinatfocaccia

af Gitte Heidi Rasmussen 12. september 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Det store, salte spinatfocaccia er nemt at lave og mætter - prøv den til aftensmaden

Spinatfocaccia (15 min. + 2 x 45 min. hævning + 20 min. Bagning)

Ingredienser (Til 1 stort brød, mindst 12 skiver)25 g gær3 dl vand1 tsk salt1 spsk olivenolie150 g fuldkorns durumhvede100 g frisk babyspinat300 g hvedemel1 tsk flagesaltLÆS MERE: Ønsker du flere opskrifter på godt, grønt brød der mætter? Så kan du finde mere inspiration, herFremgangsmåde 1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olivenolie, durummel og spinat.2. Lad dejen trække i 10 min. og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 45 min.3. Slå dejen ned og form den til et stort fladt brød. Drys med flagesalt og lad det hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 45 min.4. Bag brødet ved 210 grader i ca. 25 min.

Energi pr. skive: 151 kcal.Fordelt på: protein 11%,kulhydrat 77%, fedt 12%

LÆS MERE: Er du vild med focaccia, så prøv også en focacciaopskrift med skinke, herHvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.