Brød

Speltflutes

af Louise Dandanell Ørsted 9. oktober 2008
Tid: 20 min. + hævetid + bagning50 g gær1½ dl lunt vand1 dl yoghurt400 g sigtet speltmel75 g hakkede nødder1 spsk honning1 spsk saltRør gæren ud i

Tid: 20 min. + hævetid + bagning50 g gær1½ dl lunt vand1 dl yoghurt400 g sigtet speltmel75 g hakkede nødder1 spsk honning1 spsk saltRør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten af vandet og yoghurt i. Tilsæt salt, honning og nødder. Ælt mel i, til dejen slipper bordet/skålen.Lad dejen hæve tildækket 1 time på et lunt sted.Form dejen til 2 brede flutes og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Bag dem ved 180 grader i 30 min.Tip: Ved at komme nødder i dejen fremhæver vi speltmelets smag af nødder. Vælg de fine speltmel.