Brød og bagværk
26. januar 2009

Råkostboller

Få opskriften her
Af: Louise dandanell ørsted
Råkostboller

foto bjørn jakobsen

TID: 1½ time + 20 min. bagetid

16 stk.

150 g gulerødder
150 g æbler
2½ dl æblejuice
50 g gær
½ dl olie
½ tsk salt
75 g femkorns-bage-
blanding fra Urtekram
650 g mel

Pensling:
1 æg

Skræl gulerødderne. Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv gulerødder og æbler fint. Varm juicen op til 37 grader. Udblød gæren i lidt af juicen og hæld resten af ­juicen samt olie, salt og femkorns-bageblanding i. Ælt mel i og rør godt. Dejen er klæg og kan ikke æltes med hænderne.
Lad dejen hæve overdækket i skålen på et lunt sted i 45 minutter.
Form dejen med en stor ske til 16 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist og opbevar dem derefter i plasticposer ved stuetemperatur.

Læs også