Brød

Råkostboller

af Louise dandanell ørsted 26. januar 2009
foto bjørn jakobsen
Få opskriften her

TID: 1½ time + 20 min. bagetid

16 stk.

150 g gulerødder150 g æbler2½ dl æblejuice50 g gær½ dl olie½ tsk salt75 g femkorns-bage-blanding fra Urtekram650 g mel

Pensling:1 æg

Skræl gulerødderne. Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv gulerødder og æbler fint. Varm juicen op til 37 grader. Udblød gæren i lidt af juicen og hæld resten af ­juicen samt olie, salt og femkorns-bageblanding i. Ælt mel i og rør godt. Dejen er klæg og kan ikke æltes med hænderne.Lad dejen hæve overdækket i skålen på et lunt sted i 45 minutter.Form dejen med en stor ske til 16 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.Lad bollerne køle af på en rist og opbevar dem derefter i plasticposer ved stuetemperatur.