Quinuabrød

9. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
(2 stk.)2 dl sorte quinuafrø, 50 g gær,6 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 2 spskrapsolie, 400 g quinuamel, 400 gsigtet speltmel, smør til formenKog

(2 stk.)
2 dl sorte quinuafrø, 50 g gær,
6 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 2 spsk
rapsolie, 400 g quinuamel, 400 g
sigtet speltmel, smør til formen

Kog quinuafrøene i 4 dl vand i 10 min. Hæld dem i en sigte og afkøl. Udrør gæren i 6 dl lunkent vand og tilsæt salt, kerner og de to slags mel. Dejen skal være som tyk havregrød. Lad den hæve i køleskabet i 1 time. Tag dejen ud og hæld den i to smurte brødforme, lad brødene hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Bag dem ved 225 grader i ca. 45 min.