Pandekage-kage
Foto: Anders Schønnemann
Pandekage-kage
(kage til 6-8 personer)
INGREDIENSER
300 g mel
100 g sukker
½ tsk. kardemomme
korn af ½ stang vanilje
1 knsp. fint salt
½ l mælk
2 æg
smeltet smør til stegning
Prøv også: Pandekager med 3 slags fyld
ENDVIDERE
3 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl sukker
1 glas nøddecreme, f.eks. Nocciola eller Nutella (400 g)
revet appelsinskal og hakkede pistaciekerner til pynt
Pandekage-kage: Sådan gør du
Kom mel, sukker, kardemomme, vaniljekorn og salt i en skål, og rør det sammen. Pisk mælk og æg sammen, og pisk stille og roligt mælkeblandingen i melet. Pisk hele tiden, så det ikke klumper.
Steg pandekagerne i smeltet smør på en varm, 20 cm stor slip let-pande. Du får ca. 20 pandekager.
Kom imens appelsinsaft og sukker i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter, til du har en fin, tyk sirup.
Lad siruppen køle lidt af.
Smør nøddecreme mellem pandekagerne, og arrangér dem i en høj stak. Overhæld dem med appelsinsirup, pynt med appelsinskal og pistacier, og servér straks. Skær pandekagerne som lagkagestykker - husk servietter.
TIP: Pandekagerne kan laves dagen før og lunes, inden du lægger kagen sammen.